Γιατί πρέπει να διαλέγουν μόνα τους τα παιδιά τι θα φορούν

Κάθε πρωί η ίδια ιστορία… Ειδικά οι μαμάδες με κορίτσια μπορούν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται… Η μικρή επιμένει να διαλέξει μόνη της τα ρούχα που θα φορέσει στο σχολείο, την ώρα που εσύ πρέπει να ντύσεις συγχρόνως το μικρότερο παιδί για τον παιδικό σταθμό, αλλά να ετοιμαστείς και η ίδια για να προλάβεις να είσαι στην ώρα σου στο γραφείο! Και το άγχος χτυπάει κόκκινο!

Ωστόσο, αυτές οι «μάχες» που δίνετε καθημερινά με την κόρη σας μπροστά από τη ντουλάπα μπορεί να έχουν και θετικό αντίκτυπο στην προσωπικότητά της. Ήδη από πολύ μικρή ηλικία τα κορίτσια ξεκινούν να διαμορφώνουν το δικό τους κριτήριο για τη μόδα και την εξωτερική τους εμφάνιση. Τα ρούχα που θα φορέσουν, ο τρόπος που θα πιάσουν τα μαλλιά τους κι άλλες συμπεριφορές που μιμούνται από τη μητέρα τους, όλα μαρτυρούν την ανάγκη τους για ανεξαρτησία και ελευθερία. Όταν τα παιδιά μαθαίνουν να είναι ανεξάρτητα από μικρά μεγαλώνουν με αυτοπεποίθηση, ως ενήλικες που είναι παραγωγικοί, με κίνητρα και σε θέση να σταθούν γερά στα πόδια τους.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την ανάπτυξη δεξιοτήτων, αλλά και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα, είναι το παιχνίδι. Μέσα από το παιχνίδι μπορεί επίσης να μάθει ακόμα περισσότερα για τη μόδα που τόσο αγαπά!

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu
×
×

Cart